Každý jsme anděl s jedním křídlem... Abychom vzlétli, musíme se objemout.....

Listopad 2007

Ahojky!

10. listopadu 2007 v 22:19 | Teryšek |  :) mee :)

Čauky! =o)


POČÍTADLO;-)

10. listopadu 2007 v 19:51 | Teryšek |  Blbosti
TOPlist

Počasí

9. listopadu 2007 v 10:26 | Teryšek |  ☼Počasí☼

Zkratky

8. listopadu 2007 v 22:26 | Lemonky |  Náávody

♥Klávesové zkratky♥...Jak je vytvořit

31.5.2007 11:22 | Lemonky | Návody
Klávesové zkratky
Alt+1
Alt+2
Alt+3
Alt+4
Alt+5
Alt+6
Alt+7
Alt+8
Alt+9
Alt+10
Alt+11
Alt+12
Alt+ 13
Alt+14
Alt+15
Alt+16
Alt+17
Alt+18
Alt+19
Alt+20
Alt+21 §
Alt+22
Alt+23
Alt+24
Alt+25
Alt+26
Alt+27
Alt+28
Alt+29
Alt+30
alt+0169 ©
Alt+31 ▼
Alt+33 !
Alt+34 "
Alt+35 #
Alt+36 $
Alt+37 %
Alt+38 &...................................atd.

Barvy

8. listopadu 2007 v 22:17 | Čoky |  Náávody
Jméno barvy -kód -


Orchid#da70d6-0,160,5880,647
MediumVioletRed#c71585-0,100,8090,431
DeepPink#ff1493-0,0910,539
HotPink#ff69b4-0,0810,705
LavenderBlush#fff0f5-0,0510,970
PaleVioleTRed#db7093-0,050,5970,649
Crimson#dc143c-0,030,8330,470
Pink#ffc0cb-0,0210,876
LightPink#ffb6c1-0,0210,856
snow#fffafa01,0000,990
LightCoral#f0808000,7880,721
RosyBrown#bc8f8f00,2510,649
IndianRed#cd5c5c00,5300,582
Red#ff0000010,5
Firebrick#b2222200,6790,415
Brown#a52a2a00,5940,405
DarkRed#8b0000010,272
Maroon#800000010,250
MistyRose#ffe4e10,01610,941
salmon#fa80720,0170,9310,713
tomato#ff63470,02510,639
DarkSalmon#e9967a0,0420,7160,696
Coral#ff7f500,04410,656
OrangeRed#ff45000,04510,5
LightSalmon#ffa07a0,04710,739
Sienna#a0522d0,0530,5600,401
seashell#fff5ee0,06810,966
chocolate#d2691e0,0690,750,470
SaddleBrown#8b45130,0690,7590,309
SandyBrown#f4a4600,0760,8700,666
PeachPuff#ffdab90,07810,862
peru#cd853f0,0820,5860,525
linen#faf0e60,0830,6660,941
bisque#ffe4c40,09010,884
DarkOrange#ff8c000,09110,5
BurlyWood#deb8870,0930,5680,7
AntiqueWhite#faebd70,0950,7770,911
Tan#d2b48c0,0950,4370,686
NavajoWhite#ffdead0,09910,839
BlanchedAlmond#ffebcd0,09910,901
PapayaWhip#ffefd50,10310,917
moccasin#ffe4b50,10510,854
Orange#ffa5000,10710,5
Wheat#f5deb30,1080,7670,831
OldLace#fdf5e60,1080,8510,947
FloralWhite#fffaf00,11110,970
DarkGoldenrod#b8860b0,1180,8870,382
Goldenrod#daa5200,1190,7440,490
cornsilk#fff8dc0,13310,931
Gold#ffd7000,14010,5
LemonChiffon#fffacd0,1510,901
Khaki#f0e68c0,150,7690,745
PaleGoldenrod#eee8aa0,1510,6660,8
DarkKhaki#bdb76b0,1540,3830,580
ivory#fffff00,16610,970
LightYellow#ffffe00,16610,939
beige#f5f5dc0,1660,5550,911
LightGoldenrodYellow#fafad20,1660,80,901
Yellow#ffff000,16610,5
Olive#8080000,16610,250
OliveDrab#6b8e230,2210,6040,347
YellowGreen#9acd320,2210,6070,5
DarkOliveGreen#556b2f0,2270,3890,301
GreenYellow#adff2f0,23210,592
charTReuse#7fff000,25010,5
LawnGreen#7cfc000,25110,494
DarkSeaGreen#8fbc8b0,3190,2670,641
honeydew#f0fff00,33310,970
PaleGreen#98fb980,3330,9250,790
LightGreen#90ee900,3330,7340,749
LimeGreen#32cd320,3330,6070,5
Lime#00ff000,33310,5
ForestGreen#228b220,3330,6060,339
Green#0080000,33310,250
DarkGreen#0064000,33310,196
SeaGreen#2e8b570,4060,5020,362
MediumSeaGreen#3cb3710,4070,4970,468
SpringGreen#00ff7f0,41610,5
MintCream#f5fffa0,41610,980
MediumSpringGreen#00fa9a0,43610,490
MediumAquamarine#66cdaa0,4430,5070,601
Aquamarine#7fffd40,44410,749
Turquoise#40e0d00,4830,7200,564
LightSeaGreen#20b2aa0,4900,6950,411
MediumTurquoise#48d1cc0,4930,5980,550
azure#f0ffff0,510,970
LightCyan#e0ffff0,510,939
PaleTurquoise#afeeee0,50,6490,809
Aqua#00ffff0,510,5
Cyan#00ffff0,510,5
DarkCyan#008b8b0,510,272
Teal#0080800,510,250
DarkSlateGray#2f4f4f0,50,2530,247
DarkTurquoise#00ced10,50210,409
CadetBlue#5f9ea00,5050,2540,5
PowderBlue#b0e0e60,5180,5190,796
LightBlue#add8e60,5400,5320,790
DeepSkyBlue#00bfff0,54110,5
SkyBlue#87ceeb0,5480,7140,725
LightSkyBlue#87cefa0,5630,920,754
SteelBlue#4682b40,5750,440,490
AliceBlue#f0f8ff0,57710,970
DodgerBlue#1e90ff0,58210,558
LightSlateGray#7788990,5830,1420,533
SlateGray#7080900,5830,1250,501
LightSteelBlue#b0c4de0,5940,4100,780
RoyalBlue#4169e10,6250,7270,568
CornflowerBlue#151b8d0,6580,7400,317
GhostWhite#f8f8ff0,66610,986
lavender#e6e6fa0,6660,6660,941
Blue#0000ff0,66610,5
MediumBlue#0000cd0,66610,401
DarkBlue#00008b0,66610,272
MidnightBlue#1919700,6660,6350,268
Navy#0000800,66610,250
SlateBlue#6a5acd0,6890,5340,578
DarkSlateBlue#483d8b0,6900,390,392
MediumSlateBlue#7b68ee0,6900,7970,670
MediumPurple#9370db0,7210,5970,649
BlueViolet#8a2be20,7530,7590,527
Indigo#4b00820,76210,254
DarkOrchid#9932cc0,7780,6060,498
DarkViolet#9400d30,78310,413
MediumOrchid#ba55d30,8000,5880,580
Thistle#d8bfd80,8330,2420,798
Plum#dda0dd0,8330,4720,747
Violet#ee82ee0,8330,7600,721
Fuchsia#ff00ff0,83310,5
Magenta#ff00ff0,83310,5
DarkMagenta#8b008b0,83310,272
purple#8000800,83310,250
White#ffffffgray01
WhiteSmoke#f5f5f5gray00,960
gainsboro#dcdcdcgray00,862
LightGray#d3d3d3gray00,827
Silver#c0c0c0gray00,752
DarkGray#a9a9a9gray00,662
Gray#808080gray00,501
DimGray#696969gray00,411






Obrázky Čokyny :-D

7. listopadu 2007 v 22:38 | Teryšek |  ♥Čokoláda♥

Horká čokoláda

7. listopadu 2007 v 21:30 | Čoky |  Recepty na čokoládu
Každý z vás určitě už někdy ochutnal horkou čokoládu.Mám pravdu?Buď to v automatech na teplé nápoje a nebo jste si ji uvařili doma.(instantní nebo domácí).
  • Jaké jsou druhy horkých čokolád?
  • 1)Krémová čokoláda
  • 2)Obyč
  • 3)Bílá čokoláda
  • Na netu jsem našla jednoduchý recet jak si po domácky udělat krémovou horkou čokoládu..
  • Recept:
  • Ingredience: mléko-300ml,čokoláda na vaření-50g,smetana ke šlehání 5cl,Bonbon Marsmallow-4ks.Popřípadě na ozdobu...šlehačku
  • Postup:Čokoládu rozlámeme na čtverečky, přidáme smetanu, asi tři lžíce mléka a ve vodní lázni rozpustíme. Dolijeme mlékem, zahřejeme, ale nevaříme.Odstavíme z plotýnky, vložíme bonbóny a necháme rozpustit. Když jsou rozpuštěné, našleháme metličkou a lijeme do sklenic. Můžeme ozdobit šlehačkou. Kdo má rád hodně sladké, může si nápoj před šleháním osladit lžičkou cukru.

Čokoláda =o)

7. listopadu 2007 v 21:16 ♥Čokoláda♥
ČOKOLÁDA
Kde se vzala?

Vznik čokolády je zahalen tajemstvím. Jisté je, že si na ní pochutnávali už v předkolumbovské Americe. Cocahuatl starých Mayů a Toltéků a xocoatl Aztéků se z původního nápoje , podávaného pouze indiánské šlechtě a kněžím, stala pochoutkou známou dnes po celém světě. Z Evropanů ji poprvé uviděl a ochutnal Kryštof Kolumbus v roce 1502, při své čtvrté cestě na ostrově Guanaja, kde kakaové boby byly tenkrát dokonce platidlem. Hernando Cortéz ji v roce 1509 přivezl do Španělska. Z původní indiánské receptury, ve které nechyběla paprika, chilli, skořice a pižmo, Španělé vynechali koření a přidali med, vodu z pomerančových květů, anýz, oříšky a mandle a naše známá čokoláda byla na světě. Postupně ji zjemňovali přidáváním skořice, hřebíčku, madeirského vína či vaječného žloutku.
Jednu z nejkvalitnějších čokolád na světě dělá francouzská firma Valrhona, s jejímiž produkty pracují i šéfkuchaři Mollica a Faletans. Má vlastní kakaové plantáže v Ghaně, Pobřeží slonoviny, Brazílii, Indonésii, Kamerunu a Malajsii v těch nejlepších polohách a z nich vozí nejaromatičtější kakaové boby ke zpracování.
Na plantážích se v podstatě pěstují jenom tři odrůdy kakaovníku. Forastero, což je něco podobného jako káva Robusta, jemná Criollo a kříženec obou Trinitario. Pouze z jednoho ze tří stovek květů se na kmeni kakaovníku vytvoří lusk skrývající kakaové boby. Ty se sbírají po celý rok. Po vyloupání z lusku se kakaové boby praží při teplotě od 120 °C do 140 °C podle původu a typu. Potom se odstraní skořápky a jádro se rozdrtí na tzv. grué. To se dále mele na jemnou pastu, do které se přidávají přísady jako cukr, mléko , vanilka atd. Směs se rozmixuje a vlije do forem. Potom přijde takový Vito a Arnaud a připraví z čokolády dokonalý chuťový koncert.
V 19. století nastal rozmach čokoládových inovací: První tabulková čokoláda byla vyrobena v roce 1847 v Anglii, nejprve však byla dostupná jen jako medicína v lékárně. Po vynalezení kondenzovaného mléka v roce 1867 ve Švýcarsku byl vyvinut dnes nejpopulárnější druh čokolády - zrodila se mléčná čokoláda.
Dnes je čokoláda využívána v široké míře, známe její různé podoby: nápoje, čokoládu na vaření nebo k jídlu, bonbóny i jiné cukrovinky.
Tajemná moc čokolády
Čokoláda přijde k chuti v každé životní situaci. Je jedno, zda v těžkých nebo krásných časech, malý kousek čokolády dokáže dělat divy. A přitom je vědecky dokázáno, že čokoláda, pokud se jí s mírou, je zdravá - nejen pro duši.
Čokoláda obsahuje látky, zvané flavonoidy, které mohou mít ochranný efekt pro srdce, protože zpomalují vznik cholesterolu. Bezpochyby je nepopíratelným zdrojem energie. Již zmiňovaný dobyvatel Cortez si nápoje z pražených kakaových bobů (tedy první varianty čokolády jako nápoje) vážil, protože zvyšoval odolnost a zaháněl únavu.
Čokoláda podněcuje dobrou náladu
Jedna z teorií říká, že díky požitku z čokolády se v těle uvolňuje betaendorfin, který v těle vyvolává příjemné pocity. Čokoláda se tak stará o dobrou náladu a relaxaci.
Už Indiáni věřili, že čokoláda má moc afrodiziaka. Také Casanova ji doporučoval jako afrodiziakum Madame du Barry, která byla milenkou Ludvíka XV. Dvořané krále Ludvíka XVI ji pili několikrát denně. Jejích blahodárných a omlazujících schopností využívala také Madame Pompadour.
Čokoláda pro jemnou pokožku
Čokoláda je ale dobrá nejen pro duši, ale i pro pokožku. Mnohé krémy a tělová mléka obsahují kakaové máslo. Čokoládu dokonce objevili už i wellness centra. Masáže celého těla s tekutou čokoládou přislibují jemnou péči a potěšení pro smysly.
Čokoláda se během svého vývoje stala součástí našich jídelníčků a snad každý z nás se s ní v jedné z jejích podob setkal. Ať už o ní přemýšlíme jako o výživné, zdraví prospívající, nebo jako o nebezpečném lákadle a zdroji nepotřebných kalorií, nemusíme se cítit provinile, když si tu a tam ochutnáme malý, luxusní čtvereček, který si necháme rozpustit na jazyku a pocítíme sametově hebkou, sladkou chuť jejího aroma, které nám proběhne po celém těle.

Recept na Čokoládu :-)

7. listopadu 2007 v 21:00 | Čoky |  Recepty na čokoládu
50 g kakaa
250 g cukru-moučky
250 g tuku Ceres
1 vanilkový cukr
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce škrobové moučky
  • Množství: pro 4 osoby

  • Doba přípravy: 10 min

  • Doba vaření: 10 min

  • Hotovo za: 20 min

Postup přípravy
1.V pánvi rozpustíme tuk. Všechny ingredience smícháme na papíru, dáme do cedníku a pomalu přesíváme do rozpuštěného tuku. Potom směs odstavíme z plotny a necháme chvíli ztuhnout a přidáme 1 polévkovou lžíci rumu. Směsí pak naplníme formičky a necháme v chladu ztuhnout.